lørdag 14. januar 2012

Lavkarboiskake

Hei igjen kjære lavkarbo-/LCHF-venner:-)


Har idag en oppskrift på iskake med mandelbunn som jeg tror må være veldig god. Jeg vet ikke, for jeg har ikke prøvd ennå...


Hvis du vil, så kan du lage 2,5-3 ganger oppskrifta ca. for da blir det ikke eggeplomme til overs etter at du har skilt egga :-)


Mandelbunn:


200 g mandler (har også laget med halvt om halvt mandler og hasselnøtter)
5 stivpiskede eggehvitter (har i så vidt litt salt når jeg stivpisker)
1 dl splenda (holder nok med litt i underkant av en dl)
1 dl sukrinmelis (kjør Sukrin i en krydderkvern e.l. hvis du ikke gidder å kjøpe Sukrinmelis)


Fremgangsmåte:


Bland finmalte mandler med splenda og sukrinmelisen, vend forsiktig inn i eggehvittene med en slikkepott.
Passer til en 24-26 cm form. 
Stekes på 160 grader i 30-35 min.
Avkjøles.


Is:


30 gr. eggeplomme (ca. 1,5 eggeplomme i L-XL-eggestørrelse)
40 gr. sukrin (kanskje best å bruke Sukrinmelis for da har den vanskeligere for å krystallisere seg)
2 dl kremfløte


Isen kan vel egentlig tilsettes det du måtte ønske av smak. Hvis du skal bruke vaniljefrø, så er det best å ha de i eggedosisen.


Eksempler på smak:


Daim, oreo, jordbær (bland f.eks i syltetøy og små biter av friske jordbær), bringebær, karamell, sjokoladebiter osv. Det er vel strengt tatt bare fantasien som setter grenser:-) 
Syltetøyet kan man lage selv med sukrin, eller man kan bruke sukkerfritt for å få det helt LCHF :-)
Sjokoladen bør være sukkerfri eller med minst 70%. Dog kan man også bruke melkesjokolade, men det spørs helt i hvilken ende av "lavkarboskalaen" du er.


Fremgangsmåte:


Pisk eggedosis av eggeplommene og Sukrin. Pisk fløten til en løs(!) krem. Vend kremen i eggedosisen pent og forsiktig med en slikkepott så man ikke mister alle de fine luftboblene i kremen og eggedosisen.


Selve iskaka:


Når mandel-/nøttebunnen er kald, kan man ha på isen. Det beste er å fortsatt ha kaka i formen, for da slipper man endel søl senere. Ha på iskremen til du synes du har en passelig høyde. Settes i fryseren med folie e.l. over slik at den ikke blir tørr i kantene eller tar smak fra andre varer.
Bør stå ca. 4-8 timer eller natten over. 


Bør nok tas ut av fryseren ca. 20 min før servering. Her bør man kanskje prøve seg litt fram.


Skal prøve å lage denne selv engang også, og kanskje få lagt ut bilder:-)


Oppskriften på mandelbunn har jeg tatt fra ett lavkarbo.no-forum og isen er hentet fra Det søde liv - dr.dk


Ha en fin lørdag alle sammen :-D



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar